Har du talt med dit hus i dag?

Nybygget typehus i Stenløse styres med stemmekommandoer. Siger familien fx: ”Tænd alt lys i stuen”, bekræfter systemet med: ”Ok. Alt lys i stuen er tændt”.

Det nybyggede typehus er udstyret med ABB-free@home® for at give familien mere frihed.

Den intelligente stemmestyring genkender også i procentværdier, så familien kan sige: ”Dæmp belysningen i spisestuen til 50 %”, hvorefter det straks bliver udført. Teknologien er gjort menneskelig, fordi talegenkendelsen fungerer interaktivt og lægger vægt på tydelighed. Hvis man blot siger: ”Tænd loftlyset” vil systemet spørge: ”Mener du loftlyset i køkkenet, i stuen eller på badeværelset?”.

Både lysstyring, varmestyring, ventilation og ovenlysvinduer er samlet i løsningen ABB-free@home®. Systemet er udviklet på en måde, så familien har mulighed for at vælge, om de ønsker at styre funktionerne via et touchpanel på væggen – konfigureret med personlige indstillinger – eller via deres smartphone, tablet eller pc takket være den praktiske app til ABB-free@home.

På væggene betjenes systemets daglige funktioner nemt med trykkontakter samt fra en 7” touchskærm, der er placeret i spisestuen. Touchskærmen kan forbindes til dørtelefonsystemet ABB-Welcome, så den viser, hvem der ringer på. ABB-Welcome har ligeledes en app, så det er muligt at overvåge dørtelefonen online.

Varmestyringen er bygget op med vandbåren gulvvarme med en rumtermostat i hvert enkelt rum, dagslyset udenfor regulerer, om udendørsbelysningen skal tændes. Ved blæst sørger systemet for, at markiserne er rullet ind, ligesom ovenlysvinduet lukkes ved regnvejr. Alle informationer fra appen aflæses, overvåges og styres direkte på touchskærmen eller i appen. Lyset tændes i scenarier. I villaen i Stenløse kan lyset fx tændes i velkommen hjem-stemning eller i en dæmpet udgave, der viser vej til toilettet om natten.

ABB-free@home® er foruden nybyggeri velegnet til gennemgribende renoveringer. Selve installationen kræver kun, at installatøren trækker et buskabel sammen med de øvrige kabler.