RÅDGIVENDE INSTALLATØR

God grund til frihed.
På Fyn bor en mand der er blevet fri. Fri for at tænke på at bestille olie til oliefyret, fri for at skaffe brænde til brændefyret. Han har nemlig fået jordvarme.

Manden hedder Asbjørn Høj Larsen. Han bor lige øst for motorvejen til Svendborg. Ikke langt fra fjernvarmen i Odense, men alligevel uden for fjernvarmenettet. Og i erkendelse af, at olieprisen kun går én vej, nemlig opad, så han sig om efter alternativer. 

Varmepumpe eller pillefyr.

”Jeg var fuldstændig åben, vi skulle bare have en løsning, der var nemmere”, fortæller Asbjørn Høj Larsen, der primært var træt af at skulle knokle med de nødvendige kubikmeter brænde hvert år – eller betale den stigende oliepris. Han tilføjer: ”Vi fik pristilbud på både varmepumpe og på pillefyr”. Valget faldt på varmepumpen: ”også fordi det var det nemmeste. Der er stadig meget arbejde med pillefyr. Det støver, når de fyldes i siloen, og der skal bestilles piller, og fyret skal renses”, uddyber Asbjørn Høj Larsen. 

Mere værdi i huset.

Foruden at spare penge, forventer Asbjørn Høj Larsen også at han har tjent nogle: ”Jeg er sikker på, at husets værdi er steget – det er jo billigere at opvarme”. Udearealerne omkring huset er ikke skæmmet af, at der er gravet 300 meter jordslange ned for halvandet år siden. ”Vi er så heldige at have 2 ha, så vi har fået slangerne lagt nede i et engområde, vi ellers ikke bruger – og i dag kan vi slet ikke se det”. Så Asbjørn Høj Larsen anbefaler varmt jordvarme til andre. Især, hvis man bor lidt uden for byerne: ”hvis man bor lidt ude på landet, har man som regel også en større grund”. Og den grund kan være med til at give mere frihed.

Halveret varmeregning. 

Prisforskellen på varmepumpen og pillefyret var ikke så voldsom. ”Jeg tror, vi kunne have sparet 25-30.000”, fortæller

Asbjørn Høj Larsen, der, efter tilskud er trukket fra, har haft en udgift på lidt over 100.000,- kr.

En udgift, der ikke bekymrer, sådan som oliepriserne bevæger sig. Det sidste år, inden de fik jordvarme, kostede det lidt over 32.000,- at holde varmen med oliefyret. Det første år med varmepumpen kostede knap 16.000,-. Altså mindre end det halve – og olien er ikke blevet billigere.

”Lånet er tjent hjem inden for 8 år og så er det jo ren fortjeneste resten af anlæggets levetid”. 

MERE OM DAN-EL A/S:

MERE OM DAN-EL A/S:

Du er altid velkommen til at benytte dig af vores effektive døgnvagt, som er åben alle årets dage. Der vil du altid få god og tryg rådgivning af et kompetent personale.

70 23 23 88