RÅDGIVENDE INSTALLATØR

Solceller: Værd at vide!
Solceller har aldrig været så populære, som de er lige nu. Det skyldes blandt andet stigende elpriser, bedre og billigere solcelleanlæg og skattefordele. Samtidig har mange indset, at når investeringen af solcelleanlæg udsættes, lader besparelserne i den anden ende også vente på sig. Det betyder, at der skal handles nu – ikke senere!

Hvad koster et solcelleanlæg ?

Solcelleanlæggets pris svinger afhængig af producent, størrelse og kvalitet, men én ting er sikkert: Billige solceller betaler sig ikke! Høj kvalitet hænger sammen med både levetid, ydeevne og garanti, og et solcelleanlæg skal kunne holde til at sidde på taget i mange år. 

De bedste solcelleanlæg på markedet er stort set vedligeholdelsesfri, hvorimod billige solceller ikke har en chance overfor det danske vejr.
Solcelleanlæggets størrelse, og dermed også størrelsen på din investering, kommer an på, hvor stort et behov du vil have dækket.

Priserne på solcelleanlæg til boliger ligger mellem 50.000,- og 150.000,-Find din lokale BLUE INSTALL-installatør her og få et bud på et solcelleanlæg, der passer til dit behov.

Korrekt placering og montering af solceller

Solcelleanlæggets ydeevne har betegnelsen kWp, som står for Kilo Watt Peak. Det er anlæggets samlede effekt ved testforsøg. Hvor meget elektricitet et solcelleanlæg rent faktisk producerer, når det tages i brug, afhænger blandt andet af montering og placering af solcellerne.
 

  • Placering: Den bedste placering af solcelleanlægget er mod syd med en hældning på ca. 40 grader
  • Skygge: Sørg for at fx træer og andre bygninger ikke skygger for solcelleanlægget
  • Antallet af solskinstimer: Solcelleanlæg producerer også strøm i gråvejr.  Hvor meget kommer an på skydække og selve solcelleanlæggets kvalitet og ydeevne
  • Solcelleanlæggets alder: Et solcelleanlæg taber cirka 15 pct. af dets ydeevne i løbet af 20 år. Med elpriser der gennem de sidste ti år er steget med 5 pct. om året, kommer de årlige elbesparelser dog hurtigt til at overstige solcelleanlæggets tab af ydeevne

Solcelleanlæg: Hvilken størrelse skal jeg vælge ?

BLUE INSTALL Installatør gør det nemt for dig at vælge det rigtige solcelleanlæg med tre vejledende solcellepakker. Den årlige elproduktion afhænger af mange faktorer, som fx solskinstimer, placering, solcelleproducent mv. Kontakt din lokale BLUE INSTALL-installatør her og få en beregning på et solcelleanlæg, der passer til jeres behov.

Solcelleanlæg: 2 kWp til mindre husstande

Er I to personer i husstanden, kan et solcelleanlæg på 2 kWp dække 60 pct. af elforbruget. Anlægget er et af de mindste på markedet, har et samlet areal på 10-15 m2 og kan producere omkring 1.400-1.700 kWh om året.

Solcelleanlæg: 3,5 kWp til mellemstore husstande

For en lille familie med ét barn kan et solcelleanlæg på 3,5 kWp dække cirka 70 pct. af elforbruget. Typisk fylder sådan et anlæg cirka 25 m2 og kan producere 2.900-3.200 kWh om året.

Solcelleanlæg: 6 kWp til større husstande

Til større familier med flere børn kan et solcelleanlæg på 6 kWp som regel dække over 90 pct. af elforbruget. Et sådan anlæg er ca. 40-45 m2 og producerer ca. 5.100 kWh om året. En gennemsnitsfamilie med to børn bruger 5.500 kWh om året.

MERE OM DAN-EL A/S:

MERE OM DAN-EL A/S:

Du er altid velkommen til at benytte dig af vores effektive døgnvagt, som er åben alle årets dage. Der vil du altid få god og tryg rådgivning af et kompetent personale.

70 23 23 88